2015-04-14

Mi a zöldség és gyümölcs kúra lényege?

A méregtelenítő folyamatban az a jó, hogy teljesen egyénre szabottan lehet végrehajtani. Ha nem bírod a túlzottan szigorú diétát ahhoz, hogy lead azt a pár kiló felesleget, ami rajtad megjelent, akkor válaszd a méregtelenítő kúrák valamelyikét.

A méregtelenítésre lehetőséged van folyadék formájában véghezvinni, bár ez nagyobb megterhelést jelenthet a neked, hiszen egész nap csak azt a bizonyos folyadékot ihatod. Ez, gyengébb méregtelenítő eljárásként, a szénsavmentes ásványvízzel is megoldható, de mert az ásványvízben nulla kalória található, így más táplálékot is magadhoz kell venned, lehetőleg zsírszegény, cukormentes, és mesterséges anyagoktól mentes élelmiszerekben valósuljon meg. Például: joghurt, túró, teljes kiőrlésű lisztből készült pékáru lehet az étkezésed alapja.

A gyümölcskúra az étkezést és a méregtelenítést egyszerre oldja meg. A gyümölcs vagy zöldségkúra lényege, hogy egész nap csak egyfajta zöldséget vagy gyümölcsöt fogyasztasz. Mértékét te határozod meg: hetente csak egy nap vagy napokon át tartó kúráknak veted alá magadat.

Jelölj ki magadnak alma-napot, körte-napot, szilva-napot, káposzta-napot. Remek olyan gyümölcsöket találhatsz, melyek éhségedet is csillapítják és a szervezeted méregtelenítésében is segíthetnek. A sokak által kultivált zsírégető csodaszerként emlegetett ananász például nem csak a méregtelenítésben segíthet, hanem a testsúlycsökkenésedben is.

A gyümölcsökben és a zöldségekben található rostanyag segíti a gyomrod telítettségérzésének biztosítását.

Méregteleníteni jó, még akkor is, ha nem fogyókúrázol, mert ilyenkor a szervezeted pihenhet és fiatalodhat is egyben.