2015-05-18

A világ legdrágább gyümölcsei

Tavasszal és nyáron egyre több ízletes gyümölcsöt teszünk asztalunkra. A gyümölcsök vásárlása néha vékonyabbá teheti pénztárcánkat, de léteznek olyan gyümölcsök is, amelyek ára minden emberi képzeletet fölülmúl.

Densuka dinnye

A japánok mindig is oda voltak a különleges dolgokért. Így vannak ezzel a Densuka dinnyével is, amelyből Hokkaidó szigetén összesen 100 darabot termesztenek. A különleges fekete dinnye kilójáért képesek kifizetni a 121 amerikai dollárt. Az eladásban volt már rekord is, aminek ára 1,3 millió forintnak megfelelő amerikai dollár volt.

A Sekai-Ichi alma

Az alma darabjáért 4700 forintnyit kell dollárban fizetni. Kérdezhetnénk mire fel ez a magas ár? A különleges almát termesztői mézzel táplálják. Emberi kézzel tisztítják és címkézik szigorúan sérülésmentesen. A fergeteges ízű almának tökéletes alakúnak kell lenni.

Yubari királydinnye

A dinnye felső körökben ajándékként szolgál, amelyet kizárólag párban adnak el. A legdrágább pár 23.500 dollár (5,1 millió forintértékben) kelt el.

A világ legdrágább ananásza

Az angliai Cornwallban, viktoriánus módszerrel termesztik a különleges ananászfajtát. Darabja 1600 dollár (350.000 forint). Termesztését egész egyedi módon hajtják végre, hiszen két éven keresztül nevelik, lótrágya, szalma, egyéb trágya alatt. Kereskedelmi forgalomban nem lehet kapni a különleges gyümölcsből. A szerencsésebbek, ha a fenti áron hozzájutnak, akkor is ajándéknak tekinthetik.

Arnaud eper

New Orleansban az Arnaud étteremben szolgálták fel a világ legdrágább, egyben legrafkóbb epreit. A szervírozott eper mellé járt még egy jazz koncert is. A felszolgált ízletes epreken csupán egy kis tejszínhab és egy mentadíszítés dukált. A csemegét 1,4 millió dollárért (311 millió forint) szolgálták fel. Az árát a guszta epreknek az egyik szerencsés eper dobta meg, amelyet egy 4,7 karátos gyémántgyűrűvel díszítettek. Elképzelhetjük, hogy az észrevétlen szerencsés megajándékozott, ha nem vette volna észre a gyémántos epret és lenyelte volna, mi lett volna a következménye?

Királyok csemegéje a szőlő

A legdrágább szőlő a világon természetesen Japánban talált gazdára. A fürt csupán 25 szemet tartalmazott, amelyeknek darabjaként súlya 20 grammot nyomott, cukortartalma pedig 18% volt. Ára 640 dollár (1,4 millió forint) volt.

Dekopon

A narancs és mandarin keresztezéséből született ez a mag nélküli ízletes klementin fajta. Árusítását hat darabonként mérik. Japánon kívül már Kaliforniában is forgalomban van, csak van egy kis probléma vele. A rendkívül húsos, édes, lédús gyümölcsnek a hat darabja 79 dollár (17.500 forint)

Északi mangók

Ausztráliában is történt egy érdekes dolog, méghozzá az, hogy az északi mangójuk egy tucatja szatyorban landolt 50.000 dollárért (11,1 millió forint).