2015-10-05

Érvek és tények - Ezért érdemes több kivit enned

Alig találunk olyan embert, aki ne szeretné a kivit. A gyümölcsök közül a legnépszerűbbek közé tartozik, ráadásul pont ebben az időszakban találunk belőle a legtöbbet a boltok polcain.

Bár sokan nem tudják, hogy pontosan honnan eredeztethető, de a Kivi nem a déli területekről származik, mint a legtöbb gyümölcs. Kína északi részén őshonos ez a gyümölcs, és csupán csak a 19. században vált ismertté Európában és ennél is később jutott csak el Amerikáig. Tehát az egyik legkésőbb megismert gyümölcsünkről van szó. Ettől függetlenül ennyi idő alatt is bebizonyosodott, hogy a kivi mennyire jótékonyan hat a szervezetünkre.

C-vitamin

Egyik legfontosabb tulajdonsága a magas C-vitamin tartalma, így főleg az influenzás időszakban érdemes minél többet fogyasztanunk belőle, hiszen megelőzésként is tökéletes, de a betegség leküzdésében is szüksége van a szervezetünknek a C-vitamin forrásokra.

Antioxidáns

Az antioxidáns hatását is főleg a C-vitamin forrásának köszönheti a kivi, de tény, hogy a káros szabadgyökök megkötésében remek segítséget jelent, nem utolsó sorban pedig egy Kivi elfogyasztása fedezi a napi C-vitain szükségletünket. Egyes kutatások szerint a gyümölcsben található antioxidáns képes megvédeni a DNS sejteket is a szabadgyökök káros hatásaitól.

Asztma ellen

Az almához hasonlóan a kivi fogyasztásával főleg gyermekkorban megelőzhető az asztmás megbetegedések kialakulása. De az antioxidánsoknak köszönhetően a kialakult betegség mértéke is csökkenthető.
Energiapótló
Másik nagyszerű hatása, hogy képes egyensúlyban tartani a cukor és az inzulinszintet, tehát a fogyasztásával természetes energiához juthatunk. Így könnyedén kipótolhatjuk a káros nassolnivalókat, amelyekkel csak felesleges kalóriákat viszünk be a szervezetünkbe és az emésztésünket is leterheljük velük.

Daganatos betegségek ellen

Orvosi vizsgálatok szerint a Kivi olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek sikeresen akadályozzák meg a daganatos sejtek fejlődését.
Emellett pedig a gyümölcs fogyasztásával a szemünk egészségének is jót tehetünk, ugyanis olyan ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek a szem egészségének a megőrzésében.


forrás: www.femcafe.hu