2015-10-25

Halloween: így faraghatod ki a tököt a legegyszerűbben

Ha azt gondoltad eddig, inkább bele sem kezdesz a sütőtökfaragásba, mert az macerás és hosszan tartó feladat, és különben sem sikerül, akkor van egy hihetetlenül egyszerű ötletünk, amellyel te is csodás tököt készíthetsz halloweenre.

A sütőtököt kifaragni halloweenre nem olyan bonyolult, mint amilyennek eddig képzelted. Ráadásul ezzel a pofonegyszerű és nem utolsósorban olcsó megoldással káprázatosan szép töklámpást készíthetsz október utolsó hétvégéjére. Mutatjuk lépésről lépésre, hogyan csináld.

1. Így kezdj hozzá a halloween tök kifaragásához

Először is szerezz be egy közepes méretű narancssárga sütőtököt, egy gumikalapácsot (bármelyik barkácsboltban néhány száz forintért kapható), néhány neked tetsző süteménykiszúró formát, egy bármilyen méretű teamécsest és egy recézett pengéjű, éles kést.

2. Találd ki a halloween tök mintáját

Az alaposan lemosott és papírtörlővel szárazra törölt tök szár felőli részét vágd le két-háromujjnyi vastagságban egy éles késsel. Ne dobd ki a tökszeletet, szükség lesz még rá! Kanállal óvatosan szedd ki a tök belsejéből a magokat. A süteménykiszúró formát helyezd a tökre, majd a gumikalapáccsal óvatosan ütögesd, hogy mélyedést hagyjon a tök oldalán. A különböző méretű csillag, hold vagy kör alakú formákkal bámulatosan szépre dekorálhatod a halloween tököt.

3. Most jön a halloween tök faragása

A formák lenyomatait óvatosan vágd körbe a késsel úgy, hogy a tököt a másik kezeddel belülről megtámasztod. Arra természetesen vigyázz, nehogy véletlenül megvágd a kezedet.
Majd óvatosan belülről az ujjaiddal megtolva lökd ki a kifaragott tökformát. Ugyanígy faragd ki az összes lyukat.

4. És már el is készült a halloween töklámpás

Amikor valamennyi formát kiszúrtad és kifaragtad a tökből, a teamécsest helyezd a tök közepére, gyújtsd meg, és tedd vissza a levágott szeletet a tök tetejére. És máris elkészült a csodásan mutató halloween tökből faragott lámpásod.
www.nlcafe.hu