2016-07-25

Szeder: Hippokratész gyógynövénye

A szeder gyógyhatásairól már Hippokratész is írt. Ismerjük meg ezt a finom, és gyógynövényként is kedvelt gyümölcsöt!

Visszér ellen

A visszér sokszor kellemetlen és fájdalmas tüneteit a szeder segítségével enyhíthetjük. Seprűérre és visszérre remek megoldást kínál a gyümölcs leveléből készült tea.

Méregtelenítő

A szeder kiváló méregtelenítő, de nemcsak a gyümölcs, hanem a levele is segít megszabadulni a szervezetünkben felhalmozódott toxinoktól: vízhajtó, béltisztító és izzasztó hatásának köszönhetően jó szolgálatot tehet méregtelenítés idején.

Aranyér ellen

Aranyér ellen is jól használható a szeder. Ha a szeder leveléből készült főzetet egy kád fürdővízbe önti, és 20 percig abban relaxál, a fürdő jó eséllyel segítségére lesz az aranyér tüneteinek enyhítésében.

Immunerősítő

A sötétlila színű gyümölcs kiemelkedő C- és B-vitamin-tartalmú, de cink, foszfor magnézium, kálium, kalcium és vas raktárainkat is remekül utántölthetjük a szederrel.

Vértisztító

A szeder nemcsak a bélrendszerünket pucolja ki, hanem vérünk tisztántartásában is nagy szerepet játszik. Segít kordában tartani a vércukorszintet, vérnyomáscsökkentő és értisztító hatása pedig csak tovább növeli értékét, méregtelenítő program alkalmazása idején kifejezetten jó szolgálatot tehet!

Gyulladáscsökkentő

A gyulladásnak számos oka lehet, így mindig konzultáljunk orvosunkkal, azonban a szájüreg és a garat gyulladásos megbetegedésinél a szeder zsályával keverve hatékony segítőnk lehet.
forrás: www.eletmod-magazin.com