2018-06-12

Cseresznye dzsem recept

hozzávalók / 12 adag:

5 kg cseresznye
75 dkg málna
75 dkg piros ribizli
1800 g cukor (kristály)

elkészítés

1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, kézzel kinyomkodjuk a levét, és az üstbe (fazékba) tesszük.
2. Hozzáadjuk a kiolvasztott málnát és ribizlit, ráöntjük a cukrot, és lefedve, egy éjszakán át állni hagyjuk.
3. Másnap reggel két-két és fél órán át főzzük közepes lángon. Merőkanállal steril üvegekbe töltjük, befőző fóliát teszünk a teteje alá, rátekerjük a tetőket, végül befőttes gumival még jobban rászorítjuk a fóliát az üvegre.
4. Mielőtt száraz dunsztba tennénk, az összes üveget fejtetőre állítjuk egy pillanatra. (A száraz dunszt nálam egy kartondobozból áll, amibe az üvegeket teszem, egy törölközőből és két plédből, amikbe jól bebugyolálom a dobozt.) Addig kell a dunsztban hagyni a lekváros üvegeket, amíg teljesen kihűlnek.





forrás: nosalty.hu